Sopimuslaskutus

Koodiperhosessa on kaikki tarpeellinen, mitä tarvitset tehokkaaseen laskutussopimusten hallintaan ja niiden laskuttamiseen. Ohjelmassa on sopimusrekisteri, johon voit tallentaa sopimuksen perustiedot esim. sopimuksen voimassaolon ja laskutusjakson pituuden. Sopimuslaskutus-näytössä näet sopimusten kokonaistilanteen ja laskutettavat sopimuslaskut selkeästi yhdellä silmäyksellä.

Sopimuslaskutus pähkinänkuoressa

1) Tee ensin sopimus.
2) Tee sopimukselle sopimuslaskut jo ennakkoon valmiiksi (odottamaan varsinaista laskutusta).
3) Voit kopioida saman laskun helposti koko sopimuskaudelle "Lisää uusi kopioiden" -toiminnolla.
4) Laskuta sopimuslaskut esim. viikottain, jolloin ne siirtyvät oikeiksi laskuiksi.
5) Lähetä laskut asiakkaille.

Laskusopimus
Tämä on Sopimus-näyttö, johon voit antaa sopimukselle kuvaavan nimen, sopimuskauden alkamis- ja loppumispäivän, sekä laskutusjakson. Vapaamuotoiseen kenttään voi tallentaa sopimuksen oleellisia tietoja.

Sopimuslaskutus
Tämä on sopimuslaskutuksen päänäyttö, jossa näet havainnollisesti sopimusten kokonaistilanteen. Näet milloin sopimusta pitää seuraavan kerran laskuttaa ja mihin saakka laskut on tehty jo valmiiksi. Punaisella näkyvällä sopimuksella ei ole enää olemassa laskuttamattomia sopimuslaskuja, mutta sen sopimus onkin jo päättynyt.

Sopimusten laskutettavat laskut
Laskutettavat sopimukset -välilehdeltä näet selkeästi seuraavaksi laskutettavat sopimukset. Punaisella merkitty lasku on jäänyt laskuttamatta ajallaan ja vihreät laskut pitäisi laskuttaa tänään. Valkoisella merkittyjen laskutus ei ole vielä ajankohtaista.

Sopimuslaskutuksen kauneus piilee sopimukselle ennakkoon tehdyissä laskuissa

Koodiperhosen nerokas sopimuslaskutus perustuu jo ennakolta valmiiksi tehtyihin laskuaihioihin: sopimuslaskuihin. Tämä mahdollistaa monimutkaiset laskutuskuviot kun jokaisen laskun voit muokata tarpeidesi mukaan. Tee yksi lasku pohjaksi ja kopioi siitä valmiit sopimuslaskut vaikka koko sopimuskaudelle. Voit muokata sopimuslaskuja aivan samalla tavalla kuin normaalia laskuakin: lisätä tuotteita, muuttaa verokantoja tai laskutustietoja.

Sopimuslaskutuksen kauneus
Sopimus- tai Sopimuslaskutus-näytöistä pääset tutkimaan sopimukselle luotuja ennakkolaskuja. Voit luoda uuden laskun pohjaksi ja kopioida sitä laskutusjaksoittain eteenpäin.

Laskujen monistus
Lisää uusi kopioiden -toiminnolla voit muodostaa helposti useamman samasisältöisen laskun. Ohjelma osaa vaihtaa laskun päivämäärän ja eräpäivän laskutusjakson mukaisesti. Voit tehdä helposti vaikka vuoden sopimuslaskut kerralla.

Laskutus
Voit siirtää minkä tahansa sopimuslaskun oikeaksi laskuksi "Laskuta" -painikkeen avulla.